Luftvärmepump Z-140

Skapa ett bekvämt och behagligt inomhusklimat där människor gärna vistas, med en effektiv lösning för både värme och kyla.

Luftvärmepump Z-140: Skapa ett effektivt och bekvämt inomhusklimat

Lika eftertraktat som det är med värme på vintern är det med svalka på sommaren. En serverhall, ett kontor eller padelanläggning blir snabbt mindre funktionell och svårare att både prestera i och att vilja besöka när det är för varmt – eller för kallt.

Se till att värna om medarbetare, kunder och gäster som vistas i dina lokaler i såväl solsken som i ur och skur. Med luftvärmepump Z-140 är faktiskt det lättare och mer kostnadseffektivt än på länge att skapa en behaglig inomhusmiljö!

Luftvärmepump Z-140: Så fungerar den

Luftvärmepumpen Z-140 tar energi från luften i syfte att omvandla den till värme eller kyla för dina lokaler, beroende på dina behov. Fördelen med detta system är att det är mycket effektivare än traditionella uppvärmnings- och kylmetoder. Detta medför att den är idealisk för miljövänliga företag som vill minska sitt koldioxidavtryck och spara pengar i processen!

Z-140 är också ett mycket mångsidigt system. Den kan användas för både uppvärmning och kylning, vilket gör den perfekt för alla årstider. På vintern tar luftvärmepumpen energi från luften och använder den för att värma upp dina lokaler. På sommaren är processen omvänd och den gör därmed om energi till kyla i dina lokaler. Därför är luftvärmepumpen Z-140 ett mycket effektivt och kostnadseffektivt sätt att skapa en behaglig inomhusmiljö året runt.

Halvera uppvärmningskostnaderna

Genom att använda Z-heating luftvärmepump Z-140 halveras din energiförbrukning jämfört med traditionella uppvärmningsmetoder som direktverkande elektriska radiatorer, fläktar eller oljedrivet.

Tack vare en energiklassning på A+ kan du att uppleva betydande kostnadsbesparingar. Dessutom är våra värmepumpar och byggvärmare anpassade för det nordiska klimatet och ger så mycket som 20 kW värmeeffekt – alltså en riktigt klok investering.

Graf för halverad kostnad

Installation och underhåll i hela Sverige

När du köper en luftvärmepump Z-140 hjälper vi dig alltid med installation och underhåll. Innan köpet besöker vi din lokal för att fastställa behovet och skapa oss en uppfattning om hur luftvärmepumpen kommer integreras.

Installationen sker i samarbete med vår partner Klimatteknik Solsta som är baserade i Värmland och arbetar rikstäckande. Vi vill att du ska komma igång ordentligt och snabbt samtidigt som du får ut det mesta av din luftvärmepump genom åren. Luftvärmepump Z-140 är väl producerad och kräver därmed minimalt underhåll. I princip räcker det med att hålla efter så att filter är rena och effektiva.

Kontakta oss
för att hyra eller köpa

Luftvärmepump Z-heating Z-140: Teknisk specifikation

 • Värmekapacitet min-nom-max [kW] ……….4,0-15,5-20,0
 • Nominell värmeeffekt [kW]…….……………………… 15,5
 • Effektförbrukning värme, nominell [kW] ….…..0,7-4,5-6,6
 • Kylkapacitet min-nom-max [kW] ……..…….4,2-13,4-16,7
 • Effektförbrukning kyla, nominell [kW]………. 0,9-4,32-5,9
 • Driftsområde värme min-max [°C] ………………..+16-30
 • Driftsområde kyla min-max [°C]…….……………..+18-30
 • Ljudeffektsnivå kyla/värme [dBA] ………………….…..63
 • Ljudtrycksnivå kyla/värme [dBA]…………………45/48/51
 • Luftflöde [m3/min]……………………………………………..35,5
 • Röranslutning Gas/Vätska[tum]………………………….5/8”-3/8”
 • Luftflöde [m3/min]……………………………………………..35,5
 • Röranslutning Gas/Vätska[tum]………………………….5/8”-3/8”

Inomhusdel

 • Dimensioner HxBxD [mm]……………………….1850x610x400
 • Vikt [kg]…………………………………………………….……65

Utomhusdel

 • Dimensioner HxBxD [mm]………….…………. 1210x940x330
 • Vikt [kg]…………………………………………………….……113

Ta steget mot ett bättre inomhusklimat – kontakta oss idag

Kostnaden för en Z-heating luftvärmepump Z-140 inklusive installation är inte mycket att tala om i relation till det värde du får tillbaka på din investering. Välkommen att ta del av en mycket prisvärd lösning som ger överlägsen komfort i dina lokaler.

Har du läst såhär långt är du möjligen intresserad av att få veta mer om luftvärmepump Z-140? Vi älskar att prata om vår hjärteprodukt och svarar mer än gärna på alla dina frågor och funderingar. Har du redan funderat klart? Kontakta oss direkt, så ser vi över ditt behov och hjälper dig att komma igång med ditt nya system, för en bekväm inomhusmiljö!

Kontakta oss
för att hyra eller köpa